Gustul păcatului


Cu o senzualitate magnifică, Gustul păcatului dezvăluie cele mai intense simțiri învăluite într-o mărturisire de-o frumusețe aparte despre credință, dragoste, dorință, familie și sacrificiu. Un bărbat al cărui nume de familie este Bell și o tânără superbă. Decizii greu de luat și întrebări existențiale. Sună cunoscut, nu-i așa?

Gustul păcatului, o carte de dragoste ușor diferită sau mai bine zis, o carte plină de scene care îți ridică temperatura. Ca de obicei, Sierra Simone știe să ne capteze atenția prin scriitura sa plină de senzualitate.

Dacă în Confesiunea unui preot, personajul principal este preotul Taylor Bell, în Gustul păcatului facem cunoștință cu fratele mai mare al acestuia, Sean Bell. Frac Armani, pantofi Berluti, ceas Burberry. Ochi albaștri, păr blond, o gură cam prea lată. Bogat, cu un trup lucrat cu grijă în sala de forță, un păr perfect și o voce care sensibilizează orice femeie, și nu în ultimul rând, cu o minte extrem de perversă, Sean pare a fi varianta îmbunătățită a preotului Taylor. Deși are bani pentru a-și satisface cele mai nebănuite dorințe și poate ajunge cu ușurință în patul oricărei femei (căsătorită sau nu), Sean nu cunoaște dragostea. Nu a fost îndrăgostit cu adevărat și nici nu a avut o relație de durată. Tot ce contează pentru el sunt banii și recunoașterea pe plan profesional. Însă totul începe să se schimbe din momentul când o întâlnește pe Zenny. Acesta este punctul de cotitură în care toate convingerile despre viață și nu numai încep a-i fi puse sub semnul întrebării.

Îmi dau seama că ar putea fi ultima dată când o văd pe singura femeie întâlnită timp de ani de zile pe care îmi doresc cu disperare să o revăd, și că nu pot face nimic în privința asta. Este prea tânără și nu îmi oferă nicio modalitate de a o contacta, iar eu trebuie să mă car naibii la spital.

Deși Zenny și Sean se simt atrași unul față de celălalt, există două impedimente: diferența de vârstă între cei doi este de cincisprezece ani, iar Zenny este sora mai mică a lui Elijah, cel mai bun prieten al lui Sean. În plus, Zenny, o neinițiată în ceea ce privește dragostea, sexul și toate celelalte, însă plină  de viață și cu o curiozitate nemărginită, este pe cale să devină călugăriță. Totul pare o misiunea imposibilă pentru Sean, nu-i așa? Doar că Sean este din familia Bell, iar bărbații Bell nu se dau bătuți atât de ușor.

Mai mult decât atât, surpriza apare din partea lui Zenny care îi propune lui Sean să facă sex cu ea și să îi arate care sunt toate lucrurile la care va renunța în momentul când va deveni călugăriță. Toată înțelegerea durează patru săptămâni, numai că în acest interval se petrec o mulțime de schimbări în sufletul lui Sean. De la tipul narcisist, playboy-ul care plătea pentru a avea acces în cele mai râvnite cluburi de striptease, el trece printr-un întreg proces de metamorfozare. Descoperă cât de răbdător și tandru poate să fie cu o femeie și începe să se întrebe dacă banii și faima sunt chiar atât de importante.

Obsedat să țină lucrurile sub control și obișnuit să aibă grijă de toată familia, Sean se simte neputincios atunci când înțelege că nu își poate salva mama din ghearele morții (poate cel mai trist moment din carte), acesta fiind momentul când criza existențială i se adâncește, iar religia și credința își fac din nou apariția în viața sa. Totul este pus sub semnul întrebării și deciziile sunt din ce în ce mai greu de luat.

Îmi acopăr fața cu mâinile, să nu o mai văd, pentru că până și stângăcia ei este cumplit de sexy, totul la ea este prea mult, și ar trebui să mă îngrijorez, ar trebui să fiu îngrozit că are o asemenea putere asupra mea, dar nu sunt, și poate că asta mă sperie cel mai tare.

Gustul păcatului este un fel de variantă mai light a seriei Confesiunea unui preot. Are la fel de multe scene erotice menite să te facă să roșești, însă parcă îi lipsește cevaa. Aici  lucrurile nu mai sunt la fel de intense precum în celelalte cărți. Momentele de tandrețe sunt mult mai dese, iar scenele sunt construite în așa manieră încât ai impresia că se desfășoară cu încetinitorul.

Pentru mine, Gustul păcatului este una dintre acele cărți pe care le citești atunci când vrei să te relaxezi sau când vrei să citești ceva din afara zonei tale de confort. Așadar, dacă nu ai idei preconcepute și îți plac poveștile de dragoste ușor neconvenționale, îți recomand această carte.  

 

 

 

Comentarii