Seria "Confesiunea unui preot"

 


Sincer, nu știam ce să fac. Eram îndemnați să ne ferim de tentație, dar dacă misiunea mea era să o ajut chiar pe cea care mă tenta? Era mai rău să o evit, să o părăsesc așa, neajutorată, și să evit pofta și dorința? Pentru că, firește, pofta carnală era problema mea, nu a ei, și nu era o scuză să o tratez cu răceală.

Dar dacă mergeam spre ea, ce mai riscam?

Dacă te gândești că seria scrisă de Sierra Simone e despre o banală poveste de dragoste interzisă, ei bine, te înșeli. E mult mai mult. E un amalgam de confesiuni, fantezii, scene de sex fiebinte, credință, suspans și multe altele. De fapt, cred că cele două romane sunt perfecte pentru păcătosul din tine.

Cine s-ar fi gândit că un preot poate să dorească cu atât de multă pasiune o femeie, încât să fie în stare să își încalce jurământul sacru?

Confesiunea unui preot îl are în prim-plan pe Tyler Anselm Bell, un preot catolic de douăzeci și nouă de ani. În timp ce încearcă să se împace cu trecutul său dureros, Tyler o cunoaște pe Poppy Danforth, o tânără rebelă care încearcă să se ierte pentru prezentul păcătos. Automat, preotul nostru simte o atracție inexplicabilă pentru aceasta. Evident, lucrurile nu rămân doar la stadiul de preot-penitentă, ci evoluează mult mai mult. De fiecare dată când cei doi se întâlnesc, fie în cadrul bisericii, fie în timpul antrenamentelor fizice de dimineașă, tensiunea este atât de mare, încât devine palpabilă. Fără succes, Tyler încearcă să își înfrâneze dorințele și gândurile interzise față de Poppy. Curând, acesta realizează că nu va putea face față ispitei și inevitabil, se va dezbrăca de veșmintele sfinte și de legămintele față de Dumnezeu, lăsându-se pradă celor mai murdare fantezii. 

De-a lungul celor două romane, Tyler și Poppy împărtășesc mai mult decât două trupuri înfierbântate. Cei doi comunică atât de ușor și își dezvăluie cele mai dureroase amintiri într-un mod atât de intim, încât imediat ajungi să iubești aceste personaje. De exemplu, Tyler relatează cu mare greutate despre momentul când a găsit trupul neînsuflețit al lui Lizzy, sora lui mai mică, abuzată în trecut tocmai de preotul din oraș. Pentru acesta, sinuciderea lui Lizzy a reprezentat un moment de cotitură în viața sa, o tragedie care mai apoi a dus la apropierea sa de Dumnezeu, cu scopul de a-și găsi răspunsuri la anumite întrebări.

Pentru unii, Confesiunea unui preot și Slujba de la miezul nopții reprezintă două cărți explicite, destinate unui anumit tip de public. Eu consider că cele două cărți sunt pentru fiecare păcătos din noi. De ce să mințim și să spunem că anumite pasaje ne provoacă dezgust și că ne dorim să închidem volumul cât mai repede? Fiecare roman are farmecul său și te provocă să citești mai departe. În plus, nu citești doar despre cât de mult o dorește părintele Bell pe apetisanta Poppy, ci găsești și niște posibile răspunsuri la anumite întrebări existențiale.

Seria Confesiunea unui preot mi-a captivat atenția din prima clipă. Mi se pare perfectă pentru persoanele care nu au prejudecăți și care nu se tem să citească despre subiecte tabu. Și până la urmă, să fim serioși, toată lumea adoră să citească și să descopere povești inedite de iubire.


Comentarii